Teelt, snoei en verzorging van fruitbomen, druiven, kleinfruit, noten en bijzondere fruitsoorten. Bijzondere tomaten. Volgtip: www.fruitabc.be

woensdag 11 november 2009

Welke fruitsoort is het gezondste?


Antioxidanten zitten er veel in blauwe bes, braambes en frambozen. Blijf gezond en eet verschillende soorten fruit per dag.
Alle vers fruit is gezond, maar het ene fruit is gezonder dan het andere. Dat blijkt voortdurend uit allerlei onderzoeken die op de consument worden afgevuurd. Zeker is dat ze allemaal antioxidanten bevatten die voorkomen dat het lichaam 'roest' en je beschermen tegen ziekte en smart. Dat is wetenschappelijk vastgesteld en te meten. Vraag is dan welk fruit het rijkst is aan antioxidanten en hoeveel je ervan moet eten.
Overzicht van fruitsoorten met aanbevolen hoeveelheid per dag.
Meer lezen over welke fruitsoort het gezondste is.

Zeer uitvoerige informatie over het snoeien en verzorgen van fruit kan u vinden in de "Groente & Fruit Encyclopedie". Het planten en snoeien wordt er uitgelegd aan de hand van tekeningen, tekst en foto's.
Meer lezen over de Groente & Fruit Encyclopedie (Auteurs: Luc Dedeene & Guy De Kinder, Kosmos Uitgevers)
Twee keer per maand fruitnieuwtjes ivm praktische werkzaamheden ontvangen? Schrijf je hier in voor de Fruit-ABC nieuwsbrief.

2 opmerkingen:

  1. Idd afwisseling lijkt me het beste!

    En als je fruit van het seizoen neemt, heb je al afwisseling genoeg!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Helemaal akkoord! Afwisselen en veel seizoensfruit en groenten eten.

    BeantwoordenVerwijderen