Teelt, snoei en verzorging van fruitbomen, druiven, kleinfruit, noten en bijzondere fruitsoorten. Bijzondere tomaten. Volgtip: www.fruitabc.be

vrijdag 20 maart 2009

Kiwi's en kiwibessen planten in de tuin!



Zaterdag 21 maart 2009 om 17.55u wordt een TV-reportage over kiwi's en kiwibessen, opgenomen in de tuin van de "kiwiman", uitgezonden in het programma "Groene vingers" op VTM. Herhaling van deze interessante TV-reportage op zondagnamiddag (14u25).
De opkweek, snoei en verschillende soorten komen aan bod. Ook het enten kan je hier zien.

Breng meer kleur en smaak in uw tuin met een minder alledaagse fruitsoort, de kiwibes (Actinidia arguta). Deze zoete, groene bessen (minikiwi's) rijpen vanaf half september gedurende een drietal weken. Kiwibessen zijn gemakkelijke klim- en leiplanten die wel enige steun vragen. Een pergola of een zonnige muur (schutting) met horizontale draden zijn zeer geschikt. Deze bijzondere fruitsoort moet bestoven worden door een mannelijke kiwibes. Kiwibessen zijn zeer weinig vatbaar voor schimmelziekten, waardoor gewasbehandelingen meestal niet nodig zijn. De bessen zijn rijk aan vitaminen, nuttige mineralen en antioxidanten.
Meer lezen over kiwibessen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten